Federico Arri krijgt “Ares” als bijnaam

Zoals reeds aangegeven in ons artikel over Alessio Giannetti pakte ook Drago uit met een debuterend fantino. Federico Arri, geboren in 1994 in Asti, reed alle prove voor Drago en kreeg de naam Ares.

Ares is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de god van de oorlog en personificatie van de krijgslust.

Federico Arri maakte zijn debuut op de Piazza del Campo tijdens de Prove di Notte van de palio van juli 2013 wanneer hij met Oriox, Peccatrice en Pressing de Mores reed.

Op de tratta van diezelfde Palio reed hij op Oriox en Peccatrice. Toen hij in Siena aankwam werkte hij in de stal van Silvano Vigni (Bastiano). Hij reed veel koersen in de provincie (Monteroni, Fucecchio, Mociano en Monticiano) en de Palio van Bientina en Asti. Hij is ook te zien in de film PALIO uit 2015.

Later ging hij werken in de stal van Massimo Milani. Hij won dit jaar de Palio van Asti in de kleuren van Moncalvo op Calliope da Clodia.

De laatste dagen in aanloop naar deze Palio kregen we meerdere berichten rond geruchten dat hij wel eens bij Drago zou kunnen zitten. Toen Drago Una Per Tutti, een merrie uit de stal van Massimo Milani geloot had, lag de weg open voor Federico Arri.