Leocorno wint Terza Prova

De volgorde van binnenkomst tussen de touwen, nog steeds onder het bevel van mossiere Renato Bircolotti, volgde die van de toewijzing van de paarden: Valdimontone, Civetta, Leocorno, Torre, Istrice, Drago, Bruco , Pantera , Lupa en Chiocciola als rincosa.

De fantini waren net dezelfde als die bij de vorige prove.

Nadat de paarden de eerste keer tussen de touwen geroepen werden was er wat commotie toen het paard van Civetta steigerde en met zijn poten over de koord terecht kwam. Deze werd onmiddellijk neergelaten. Een tweede uitlijning brengt ook weinig soelaas. De starter laat iedereen terug buiten gaan.

Bij de derde uitlijning neemt de verwarring tussen de touwen toe met enkele schermutselingen tussen de fantini van Istrice en Lupa. Hierop reageerde Bircolotti onmiddellijk. Iets later besluit Chiocciola binnen te komen. Torre, Pantera (opnieuw), Lupa en Istrice zijn het beste weg.

In de eerste San Martino draait Pantera als eerste. Ter hoogte van de start remt hij af.  Lupa en Leocorno passeren. In de tweede San Martino valt de fantino van de Civetta, Bighino van zijn paard.

Leocorno gaat over Lupa en  wint deze prove met Andrea Coghe detto Tempesta op Volpino.

1 Antonio Mula Valdimontone
2 Valter Pusceddu detto Bighino Civetta
3 Andrea Coghe detto Tempesta Leocorno
4 Jonatan Bartoletti detto Scompiglio Torre
5 Carlo Sanna detto Brigante Istrice
6 Giovanni Atzeni detto Tittia Drago
7 Stefano Piras detto Scangeo Bruco
8 Elias Mannucci detto Turbine Pantera
9 Enrico Bruschelli detto Bellocchio Lupa
R Giuseppe Zedde detto Gingillo Chiocciola