Balans van de tweede dag van de Palio van 2 luglio 2022

Nadat we vandaag de paarden en fantini voor een tweede en derde keer aan het werk zagen is het tijd om onze balans van gisteren te herbekijken. Wie stijgt er in onze waardering, wie is er stabiel, en tot slot ook: wie gaat er naar beneden?

+

Pantera: Elias Mannucci demonstreert keer op keer zijn kwaliteiten als goede starter op een van de twee ervaren paarden. De verwachtingen en het goede gevoel stijgen bij dit koppel.

Bruco: Uragano Rosso heeft een belangrijke motor en Stefano Piras probeert die op de best mogelijke manier te interpreteren. Het potentieel is er allemaal.

Istrice: niets te bewijzen voor het duo uit Camollia. Ze zullen één van de te kloppen duo’s zijn deze Palio.

=

Torre: het gevoel tussen Scompiglio en Viso d’Angelo lijkt al goed, zij zullen ongetwijfeld een van de contrade zijn die we aan de kop van de koers zullen zien.

Drago: ook hier niets te bewijzen in deze prove. Tittia leest het paard goed, ook bij de start, en is er zich van bewust dat er een hoofdprijs kan inzitten.

Valdimontone: onder de vele debutanten lijkt Vitzichesu een van de meest ontspannen tijdens de start. Een fundamentele vaardigheid om op zijn minst te proberen een outsider te spelen.

Leocorno: Tempesta probeerde Volpino een paar ronden uit en het paard reageerde goed op de eisen van de Coghe. In het oog te houden.

Chiocciola: Zentile toont momenteel nog wat rusteloosheid tussen de touwen. En dat is geen voordeel. Als ze dit niet onder controle krijgen de komende prove zal het moeilijk worden voor de wijk van San Marco.

Civetta: Bighino’s val in San Martino tijdens de prove van vanavond en Vankook’s nervositeit tussen de touwen zijn geen positieve tekenen. Er wordt momenteel ook gefluisterd dat Pusceddu zal vervangen worden door Murtas (Grandine)… Dat zien we morgen bij de Quarta Prove misschien al…

Lupa: het is de Palio van de laatste kans voor Bellocchio. De schermutselingen waar hij op aanstuurde tussen de touwen zijn misschien maar een voorgerecht van een heerlijke maaltijd zaterdagavond….