Mossiere Bartolo Ambrosione bevestigd voor palio juli 2022

Voor de volgende Palio van 2 juli heeft de gemeenteraad ingestemd met de benoeming van de Mossiere, de Ispettori della Pista, Giudici della Vincita en van de Maestro di Campo.

Het voorstel van de kapiteins om door te gaan met Ambrosione werd gevolgd. Deze mossiere heeft veel ervaring, wat dus van groot belang is na een “pauze” van twee jaar omwille van Covid. Hij startte zijn carriere als starter in 2010. In 2012 werd hij vervangen in juli maar in augustus werd hij opnieuw aangesteld. Hij zou dit dan ook blijven doen tot 2015. Tussen 2016 en 2018 werd hij vervangen door Magni maar in 2019 werd hij opnieuw aangesteld. Tot op heden was hij mossiere bij 13 gelegenheden.

De andere rollen komen op voorstel van de Magistrato delle Contrade.

De Deputati della Festa zijn: Laura Bonelli (Drago), Isabella Becchi (Selva) en Massimo Castagnini (Onda). De Ispettori della Pista zijn: Luca Cambi (Nicchio); Claudio Laini (Oca) en Stefano Carignani (Valdimontone). Voor de rol van Giudice della Vincita werden Senio Corsi (Chiocciola), Marco Collini (Tartuca) en Fabio Semplici (Aquila) aangesteld.