Eerste update over de gevolgen van de Estrazione

Amper is de Estrazione voorbij en zijn de eerste prognoses gemaakt of de geruchtenstroom, soms goed ingelicht en soms zeer speculatief, heeft reeds een oplossing gevonden voor het probleem “Atzeni”. Voor 2 weken werd de Palio van Fucecchio in Toscane, een niet onbelangrijke kleinere wedstrijd, gewonnen door Pusceddu. De manier waarop het is gebeurd gaf veel stof tot nadenken.

Er waren 2 favorieten, Pusceddu en Arri, en Atzeni zou zich opgeofferd hebben om de uitslag in de juiste banen te leiden. Hij zou Sanna, een “vriend” de opdracht gegeven hebben Arri, een beetje een “vriend”, zodanig te hinderen dat Pusceddu de Palio kon winnen. Doel: Pusceddu, met een voorakkoord met Lupa, er weg lokken zodat Atzeni met een iets rustiger gemoed bij rivaal Istrice zou kunnen starten.

De operatie is uiteindelijk mislukt, maar Pusceddu is nu wel Atzeni een wederdienst verschuldigd. Sanna van zijn kant zou nu beloond worden met en behoorlijk betaald zitje bij Istrice in de plaats van Atzeni, en moet het dan maar oplossen met rivaal Pusceddu bij Lupa. Wat Arri zal krijgen is nog niet duidelijk. Maar wat krijgt Atzeni buiten het neutraliseren van Sanna en Pusceddu en mogelijk enige hulp van deze laatste? De geruchtenmolen beweert dat Nicchio, Onda en Tartuca, afwezig op 2 juli maar nauw verbonden met Atzeni, hemel en aarde aan het bewegen zijn, lees strategisch advies geven met mogelijk enige financiële tussenkomst, om Atzeni bij Bruco te plaatsen. En nog belangrijker: het zou met anderhalf been reeds gelukt zijn.

Bartoletti niet tevreden maar hij kan zich troosten met de wijd geopende deuren naar de schatkamers van Chiocciola, Torre en Valdimontone, en naar de iets meer bescheiden koffers van Leocorno en Pantera.

Het is een gerucht en er zullen er nog volgen, maar het is zeker niet uitgesloten. Tenminste als Bruco een attractief paard loot op woensdag 29 juni om 13.15 uur.

 

Jan Gilliams

Lees ook:

Hoe liggen de kaarten na de sensationele Estrazione van 29 mei 2022?