Onda, Selva en Chiocciola uitgeloot voor Palio 16 augustus 2022

Gisterenavond, zondag 10 juli, werden Onda, Selva en Chiocciola toegevoegd aan Tartuca, Lupa, Giraffa, Civetta, Leocorno, Nicchio en Valdimontone die al mochten deelnemen.

We zien drie rivaliteiten op de Piazza del Campo: Chiocciola-Tartuca, Civetta-Leocorno en Nicchio-Valdimontone. Daarnaast doen 5 contrade opnieuw mee: Chiocciola, Civetta, Leocorno, Lupa, Valdimontone.

De Contrade dell’Oca werd niet uigeloot en zal daarom zijn tweede schorsingsdag uitzitten tijdens de Palio van 2 juli 2023. Ze zullen dus weer op de Piazza te zien zijn in augustus volgend jaar!

Naast Oca (schorsing) is Aquila de enige contrada die dit jaar geen enkel Palio zal rijden. In 2023 zullen ze er uiteraard twee maal bijzijn.

De kapitein van Oca heeft Onda getrokken, die van Pantera trok Selva en tenslotte was het de kapitein van Tartuca die rivaal Chiocciola trok.

De andere zeven werden in volgende volgorde geloot: Torre, Drago, Bruco, Pantera, Oca, Aquila en Istrice. Zij zullen zo de Corteo Storcio meedoen en rijden al zeker de Palio van 16 augustus 2023.