Ook de TV-zenders van Siena zetten in op de Palio Straordinario

Nadat de 10 wijken geloot werden voor de Palio Straordinario zijn ook de TV-zenders van Siena een versnelling hoger geschakeld. De ‘specials’ volgen elkaar op. We zetten de uitzendingen van de week van 1-7 oktober graag op een rij :

Maandag startte Canale 3 met Avvicinamento al Palio Straordinario : 

In de eerste aflevering van 1 oktober sprak Viola Carignani over de ethologie van het paard met de hoogleraar Veterinaire Wetenschappen van de UniPi, Paolo Baragli.

Een dag later bezocht Viola Carignani de Scuderia Milani. Porto Alabe en de eigenaren zijn klaar voor de koer van 20 oktober.

In deel twee sprak ze met de UniPi-decenten over het Feels-project. Hier onderzoeken ze de emoties van een paard en meten ze de relatie met de mens.

Vanaf woensdag was het aan Franco Masoni en zijn programma ‘I dieci assassini’. Samen met Mario di Poggibonsi gaat hij op bezoek bij de fantini om te polsen naar verwachtingen,…. In deel 1 en 2 gaat hij op bezoek bij Jonatan Bartoletti (Scompiglio).

In deel 3 gaat Franco Masoni praten met Alberto Ricceri (Salasso).

In het vierde deel van interviewde Franco Masoni de jonge jockeys Alessio Giannetti en Alessandro Cersosimo.

Donderdag 4 oktober zagen we het bezoek aan Elias Mannucci detto Turbine e da Antonio Siri detto Amsicora.

Een dag later zoeken ze Valter Pusceddu detto Bighino en Francesco Caria detto Tremendo op.

Zaterdag was het de beurt aan de winnaar van augustus 2018 : Giuseppe Zedde detto Gingillo.

Na de pauze was het de beurt aan de winnaar van de palio van augustus 2017 : Carlo Sanna detto Brigante

Op zondag was het de beurt aan Andrea Mari detto Brio en Andrea Coghe detto Tempesta.

 

Ook SienaTV zet elke week donderdag in op de Palio Straordinario in  ‘Aspettando Lo Straordinario’

In aflevering 1, van 27 september ontvangt Veronica Costa twee gasten : Maurizio Bianchini en Rio Citernesi. Ze praten er over de geschiedenis van de Palio Straordinario. Ook de laatste nieuwtjes rond de Palio van 20 oktober komen aan bod, alsook het feest van Drago.


In de aflevering van afgelopen donderdag, 4 oktober ontvangt ze Massimiliano Ermini, voorzitter van de Associazione Proprietari Allenatori e Allevatori Cavalli da Palio en Sergio Mattichi, contradaiolo en eigenaar van paarden.