Palio 2 luglio 2017 – een droge derde dag

De dag begon met een witte vlag en het uitstellen van de Quarta Prova. Na een vergadering tussen de technici van de stad, de burgemeester én de 10 kapiteins werd beslist om ook deze Prova te annuleren. Een derde groene vlag dus. De werklieden van de stad konden zo verder werken om de ’tufo’ in beste conditie te krijgen. De namiddagzon kon de piste laten drogen voor de Prova Generale.

Er werd wel beslist om de ‘caricca’ van de carabinieri af te lassen om de piste niet harder te beschadigen dan nodig.

Tijdens de Prova Generale kwam Aquila, gelukkig zinder gevolgen ten val. Renalzos liep door en won scosso de tweede gereden oefenrit van deze Quatro Giorni. We zagen verder een goede start van Onda, Giraffa en Leocorno en een zeer goede tweede ronde van Pantera met een zeer sterke tweede San Martino.

Het is echter nog veel te vroeg om conclusies te trekken over paarden en fantini die een goede of slechte indruk nalaten. Na de Provaccia van morgenvroeg zullen we proberen om de favorieten, outsiders en mogelijke verrassingen te belichten. Het is in elk geval zeker dat dit een Palio is die we niet snel gaan vergeten, al is het maar door het weer dat een bepalende rol speelt.