Palio 2 luglio 2017 – een regenachtige tweede dag

Dag twee werd ontsierd door slecht weer. In de late voormiddag is het beginnen regenen en het is nog niet gestopt (20u00). De piste werd onberijdbaar en de groene vlag werd in de late namiddag uitgehangen, teken van het niet doorgaan van de prova.

Morgenvroeg gaan we over in een witte vlag, die staat voor het uitstellen van de prova naar een later uur. Op die manier wordt er tijd gewonnen om de piste her en der te herstellen.

Er werd dus slechts één van de drie prove gereden in deze door regen gedomineerde Palio van juli. In de prova van vanmorgen zagen we een goede start van Bruco (Salasso op Su Re), net als Giraffa (Scompiglio op Sarbana). Trecciolino, die normaal heel discreet in de achtergrond zijn paard test, koos nu volop voor de kop. Een fantastische eerste San Martino en een halve tweede ronde waren genoeg om Tornasol stevig te testen.

Het is verder, door gebrek aan prove, niet mogelijk om de andere koppels te beoordelen. Voor de vier debutanten is het aflassen van prove een zeer slechte zaak.

De voorspellingen voor de komende uren luiden een verbetering van het weer in, al blijft er onzekerheid over de avond van de koers op 2 juli! Laat ons hopen dat dit klopt zodat we morgen kunnen praten over fantini, paarden, strategieën en andere fijne Palio-dingen.