Palio 20 ottobre 2018 : eerste voorspelling van de fantini

Net zoals in juli en augustus zijn Brio, Tittia en Scompiglio de meest begeerde fantini. Voor Tittia dringt de tijd om weer aan te knopen met een overwinning. Scompiglio wil bevestigen, net als Brigante. Gingillo, die volgend jaar wellicht een schorsing uitzit voor zijn gedrag in juli zal zijn overwinning van 16 augustus willen verzilveren.

Na de estrazione van gisteren kunnen we een eerste voorlopig rooster leggen met de fantini. Voor elke deelnemende Contrada aan de Palio van 20 oktober hebben we twee mogelijke alternatieven toegevoegd om te monteren. We willen benadrukken dat dit een een voorlopige hypothese is. Er kan uiteraard nog heel wat wijzigen van zodra de paarden geloot zijn op 17 oktober. We proberen dan ook regelmatig updates te brengen de komende weken. We overlopen de 10 wijken in volgorde van de estrazione :

Torre: uitdagende Palio voor Salicotto, zeker gezien de aanwezigheid van rivaal. Met een competitief paard gaan ze voor Andrea Mari of Jonatan Bartoletti.

Lupa: ideale situatie voor Vallerozzi, zeker nu er geen rivaal in het spel is. Met een goed paard zou de terugkeer van Jonatan Bartoletti en Giuseppe Zedde mogelijk zijn. Als alternatief zien we mogelijk het debuut van Federico Guglielmi die in augustus reeds een prova mocht rijden.

Chiocciola: met een goed paard alle pijlen op Jonatan Bartoletti, het alternatief zou de terugkeer van Elias Mannucci kunnen zijn.

Oca: in geval van een goed paard zien we de mogelijke terugkeer naar Fontebranda van Giovanni Atzeni. Het alternatief zou Valter Pusceddu kunnen zijn die door de Palio Straordinario toch een kans zou kunnen krijgen in 2018 na zijn schorsing voor 2 palio’s.

Drago: bij een goed paard is de terugkeer naar Camporegio van Andrea Mari mogelijk. Alternatief is de terugkeer van Alberto Ricceri die in 2014 reeds voor Drago won.

Tartuca: gezien de dreigende schorsing voor 2019 is het nu of pas in 2020. Met een goed paard in de stal zouden ze zich opnieuw kunnen richten op Giovanni Atzeni of Carlo Sanna.

Selva: Andrea Mari en Giovanni Atzeni zijn de grootste kanshebbers bij een competitief paard.

Civetta: met een goed paard in de Castellare lijkt de terugkeer van Andrea Mari niet uit te sluiten. Het alternatief zou een andere terugkeer kunnen zijn: Luigi Bruschelli dien in Civetta debuteerde.

Nicchio: gezien de afwezigheid van rivaal Montone lijkt de deur open te staan voor Giovanni Atzeni. Het alternatief is een nieuwe kans voor Luigi Bruschelli.

Giraffa: debuut voor de Kapitein-Prior Bernardo Lombardini na het aftreden van Emanuele Tondi. Met een goed paard leiden de wegen naar Jonatan Bartoletti en Andrea Mari.

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio