Palio Straordinario op RaiDue; nieuwe tufo, een weerstation en andere nieuwtjes

Nadat afgelopen zondag de 10 deelnemende wijken aan de Palio Straordinario bekend werden volgen de nieuwsberichten uit Siena elkaar snel op. We hebben de nieuwtjes van de eerste dagen van oktober gebundeld in dit artikel. Zo blijven jullie op de hoogte van beslissingen rond de Palio.

De Palio Straordinario van 20 oktober zal live uitgezonden worden op RaiDue. Hij zal tevens te volgen zijn op RaiPlay, de webapplicatie/app van de Rai. Via ProximusTV (286) kan dit dus bekeken worden in Vlaanderen. Anderen zullen ‘creatief’ moeten zijn op internet 🙂 . Wie er iets weet rond de situatie in Nederland mag dit steeds laten weten, we berichten er graag over voor de vele Nederlandse volgers.

Daarnaast werd de nieuwe tufo geleverd in de stadsmagazijnen in Cerchiaia. De tufo zal aangelegd worden op 14 oktober vanaf 5 uur ’s morgens. De testen op de Piazza del Mercato hebben dus hun nut bewezen. Ook de Palchi zullen dan gezet worden. De eigenaars hebben beloofd om 10% korting te geven op de prijzen die we in juli en augustus kennen.

Bovenop het Palazzo Pubblico werd een meteorologisch meetstation geïnstalleerd om zo het weer zo nauwkeurig mogelijk op de te volgen vanaf nu tot 25 oktober. 24 uur op 24 zal Meteo Siena 24 de situatie opvolgen zodat de stad in staat is om tijdig de nodige beslissingen en maatregelen te treffen. Ze stellen het mobiele meetstation dan ook gratis ter beschikking van de stad.

Tot slot is er ook nieuwe voor de schoolgaande jeugd in Siena. Gezien de schoolagenda samengesteld wordt voor 30 juni is het niet mogelijk om schoolvrije dagen te voorzien. De scholen blijven open. Er is wel beslist dat er geen toetsen of schoolwerkjes moeten gemaakt worden gedurende deze 4 dagen (in Italië gaan kinderen ook op zaterdagvoormiddag naar school). Ouders zijn dus vrij om te beslissen of en wanneer hun kinderen naar school gaan die periode.

Er werd ook een prachtige affiche gemaakt voor de Palio Straordinario :