PALIO – op iTunes en DVD

Het lijkt er meer en meer op dat PALIO niet in de Belgische of Nederlandse cinema’s te zien zal zijn. Maar niet getreurd, je kan hem zien! En wel vanaf vrijdag 6 november 2015.

Vanaf dan is de film te verkrijgen op iTunes voor € 11.99. Hierbij de film in HD (3.15 GB) (of SD (1.45 GB) indien gewenst) mét ondertiteling in 18 talen (waaronder Nederlands).

Wil je toch liever een oldskool doosje dan kan je hem bestellen op Amazon voor £ 9.99 (€ 11.70). Let wel : hij is enkel in het Engels ondertiteld. De DVD release is wel pas op 9 november.

Ook het boek van de film is te verkrijgen op Bol.com en dit voor € 45.99. Ik heb er in augustus 60 euro voor betaald in Siena. Een koopje dus 🙂

PALIO – 2015 – 92 min
Van Cosima Spender met Gigi Bruschelli, Giovanni Atzeni, Silvano Vigni, Andrea de Cortes, Renato Romei

De Palio is de oudste paardenrace ter wereld én transformeert de Italiaanse stad Siena om tot een slagveld waar strategie, slinkse streken en machogedrag centraal staan. In het oog van de storm staan de jockeys – ze worden aanbeden als ze slagen, maar veracht wanneer ze falen. PALIO volgt het verhaal van de legendarische maestro Gigi Bruschelli, winaar van 13 races en meester van de intrige die de Palio omringt, en zijn voormalige protegé Giovanni Atzeni, een knappe jonge concurrent, gedreven door een onverschrokken passie om dé nummer één te worden. Deze intrigerende nieuwe film onthult de beruchte gesloten wereld rondom dit eeuwenoude ras en de larger-than-life persoonlijkheid van alle betrokkenen in een episch en filmisch verhaal van het Italiaanse leven in microkosmos.

Trailer film :

Trailer boek :