Tweede aanvulling analyse estrazione 21 mei 2023

Sergio Profeti heeft veel verklapt in één keer op zijn site sunto.

Tale e Quale, het beste en meest gevreesde paard voor de Palio van 2 juli heeft op weg naar een training een lichte kwetsuur opgelopen en heeft hierdoor forfait gegeven voor de Palio van Ferrara. Hij wordt dus ingeschreven voor die van Siena, wat nog niet wil zeggen dat hij zal gekozen worden. Maar ondertussen heeft Atzeni zijn rekening gemaakt: 6 contrade zonder rivalen die hem willen, zeker met Tale e Quale, en 2 andere met rivalen. Men fluistert dat hij het wil riskeren. Alleen als Tale e Quale bij Chiocciola of Torre zou belanden, zal de strategie voor de Palio zeer ingrijpend veranderd worden want dan verschijnt Bartoletti of Zedde en moet Atzeni een ander plan met veel assistenten bedenken.

Veel assistenten.

Profeti publiceert de lijst van de fantini die in dienst van Atzeni staan en deze lijst doet naar adem happen. Liefst 6 fantini die de Palio reeds gereden hebben waaronder één winnaar Carlo Sanna (Brigante) en verder Valter Pusceddu (Bighino), tot alles in staat, Stefano Piras (Scangeo) die zijn belofte niet heeft ingelost, Federico Arri (Ares) die ook blijft hangen, Elias Mannucci  (Turbine), Sebastiano Murtas (Grandine) en 2 mogelijke debutanten Michel Putzu en een zekere Egli. Als Atzeni op Tale e Quale er in zou slagen om er minimum 4 te parkeren in bevriende contrade, moet men zich afvragen of het nog de moeite loont om op 2 juli naar de Piazza te gaan of te kijken. Laat ons dit GROEP 1 noemen.

Profeti vernoemt een GROEP 2 die quasi kansloos is om deel te nemen: 1 ex-winnaar Andrea Coghe (Tempesta), 1 gewezen deelnemer Antonio Mula (Sbardana), grote belofte die geweldig ontgoochelde bij zijn debuut, en 5 kanshebbers Giannetti, Cersosino, Bitti, Andrea Sanna en Vicino.

Er bestaat een GROEP 3 waarover niet wordt gesproken en die allicht hun eigen weg zullen gaan: Francesco Caria (Tremendo), Federico Guglielmi (Tamure) die mogelijk in het oog te houden is. Daarnaast hebben we ook Giosue Carboni (Carburo) en Antonio Siri (Amsicora) maar die zijn nog 1 en 5 palio’s geschorst. Voor de familie Bruschelli lijkt het feest voorbij te zijn.

Op te volgen in deze volgorde: wordt Tale e Quale aangeboden …. verkozen …. waar …. keuze Atzeni ….  plaatsing van zijn “vrienden” …. waar zitten Bartoletti en Zedde …. welke contrade doen eigenzinnig (Guglielmi met groot vraagteken).

En bidden dat Tale e Quale naar Chiocciola of Torre gaat. Vuurwerk!!!