Verrassing: Renato Bircolotti op de Verrocchio

Gisterenavond kwam het nieuws binnen dat Ambrosione zou vervangen worden als mossiere door Renato Bircolotti.

Bartolo Ambrosione bleek plotseling onbeschikbaar om persoonlijke redenen. Na een vergadering met de kapiteins van de deelnemende contrade werd unaniem beslist Renato Bircolotti aan te stellen.

“Renato Bircolotti heeft competentie en professionaliteit en zal de taak aankunnen”. Zo becommentarieert de burgemeester van Siena Luigi De Mossi de plotse wissle van de mossiere. Bircolotti nam al jaren de rol van mossiere op tijdens de trainingen op de piste van Mociano en de koersen op Monticiano. Hij heeft dus de ervaring om de job te doen.

“Het is niet de eerste keer in de geschiedenis van ons populaire feest dat een dergelijke wissel heeft plaatsgevonden – voegt De Mossi toe – de gemeente Siena, als organiserende instantie van de Palio, kon gepast reageren en de kapiteins  stonden unaniem achter de benoeming van Renato Bircolotti “.

“Bartolo Ambrosione – concludeert burgemeester De Mossi – drukte de plotselinge onbeschikbaarheid uit om persoonlijke redenen om de positie van Mossiere te vervullen.  Ik dank hem voor de extreme professionaliteit, het respect en de genegenheid die getoond wordt aan de stad Siena en de Palio”.