Verslag koersen Monticiano – 17 mei 2022

Gisteren, dinsdag 17 mei werden er op de piste van Monticiano 5 koersen gereden als voorbereiding op de Palio’s van 2022. Onderaan kan je de beeldverslagen van Canale 3, SienaTV en Brontolo vinden.

Prima corsa: Biridi (Colombati); Zirra (Chiavassa); Benito Baio (Chiavassa); Bombolo (Francesconi); Tabacco (Pacini). Rincorsa: Un’Altra Te (A. Sanna)

Voor de eerste koers werd een minuut stilte gehouden om Andrea Mari, die exact een jaar geleden het leven liet, te herdenken. De fantini stapten van hun paard. Prima start voor Tobacco maar in de eerste San Martino neemt de rincorsa Un’Altra Te de kop over met Andrea Sanna. Ze behouden de kop maar het is uiteindelijk toch Tabacco met Jacopo Pacini die de leiding neemt en wint voor Benito Baio met Rocco Betti en Zirra met Mattia Chiavassa.

Seconda corsa: Zio Rosas (Putzu); Rocco Nice (Mannucci); Angelo Rosso (Farnetani). Rincorsa: Rombo de Sedini (Columbu)

Uitstekende start van Zio Rosas met Michel Putzu. Zio Rosas blijft aan de leiding, maar Angelo Rosso is sterk met Nicolò Farnetani die de koppositie via de buitenkant weet te nemen. Angelo Rosso wint voor Zio Rosa en Rocco Nice met Elias Mannucci.

Terza corsa: Symposyum (Columbu); Vallerozzi (Fabbri); Tout Beau (Chiavassa); Takatursa (Mula); Arrebocada (Lai)

Uitstekende start van Takatursa en Arrebocada. Takatursa blijft met Antonio Mula aan de leiding, gevolgd door Arrebocada en Tout Beau. Takatursa wint voor Tout Beau met Mattia Chiavassa en Arrebocada met Gabriele Lai. Aan de finish stuurt Antonio Mula een kus naar de hemel naar Andrea Mari, en herhaalt het gebaar zoals ter gelegenheid van de overwinning met Techero.

Quarta corsa: Teseo da Clodia (Francesconi); Anì de Marchesana (A. Sanna); Unidos (Di Leo); Bombolina (Columbu); Aurus (Putzu). Rincorsa: Lauretta Mia (Coghe)

Teseo da Clodia start aan de leiding, gevolgd door Lauretta Mia die vanaf de rincorsa een prima start neemt. In de San Martino neemt Lauretta Mia de kop over en kan dit een groot deel van de koers behouden. Met een beslissende inhaalactie neemt Aurus met Michel Putzu de leiding over en wint deze koers voor Lauretta Mia met Andrea Coghe.

Quinta corsa: Unico Ozierese (Mannucci); Abracadabra (Chessa); Baaby Doll (Columbu); Tarocco (Chiavassa); Circe da Clodia (Bartoletti). Rincorsa: Roseddu (Piras)

Drie valse starten. Abracadabra neemt de leiding, gevolgd door Circe da Clodia. Abracadabra met Andrea Chessa gaat voluit en wint voor Tarocco met Mattia Chiavassa en Unico Ozierese met Elias Mannucci.