Verslag koersen Pian delle Fornaci (2/4)

Afgelopen weekend werden er niet enkel koersen gereden op de piste van Monticiano maar ook op die van Pian Delle Fornaci stonden koersen op het programma. Groot verschil met die van Monticiano zijn dat deze niet verplicht zijn of deel uitmaken van het Protocollo. Dat wil zeggen dat er dus ook andere paarden kunnen deelnemen.

Het blijft echter wel interessant voor wie de paarden én fantini van dichtbij wil volgen met oog op de Palio’s in juli en augustus.

Net als de vorige keer hebben de paarden die toegelaten zijn tot het Protocollo 2023 schuin gedrukt zodat ze beter opvallen. Hieronder geven we een verslag en beelden van de koersen.

Prima corsa: Amarcord de Mores (Pianetti); Bobborino (E. Bruschelli); Catalina (Turco); Corsaro de Bonorva (Puddu); Curiossa (Bitti). Rincorsa: Ziculitth (Cersosimo)

Catalina neemt de leiding, gevolgd door Bobborino en Corsaro de Bonorva. Catalina behoudt de leiding, gevolgd door Bobborino en Amarcord de Mores. Catalina met Vincenzo Turco wint voor Ziculithth met Alessandro Cersosimo; op een derde plaats zien we Selvaggia Pianetti met Amarcord de Mores.

Seconda corsa: Dama Sarda (Bitti); Fenomenale (Betti); Dada (Giannetti); Denise Beauty (Mula); Duthile (Turco). Rincorsa: Divino Amore (Putzu)

Dada neemt de leiding, gevolgd door Denise Beauty en Divino Amore. Divino Amore neemt de leiding met Michel Putzu, gevolgd door Dada en Fenomenale. De posities blijven onveranderd met de overwinning van Michel Putzu op Divino Amore, tweede plaats voor Alessio Giannetti op Dada, derde plaats voor Rocco Betti op Fenomenale.

Terza corsa: Audace da Clodia (Betti); Zodiaca (E. Bruschelli); Re Julien (Guglielmi); Abbaidda de Sedini (Vicino). Rincorsa: Zodiaco de Aighenta (A. Sanna)

Audace neemt de leiding over van Clodia, gevolgd door Zodiaca die de leiding pakt. Zodiaca behoudt de leiding, gevolgd door Audace door Clodia en door Re Julien, maar Zodiaco de Aighenta is erg sterk en neemt de eerste positie en wint voor Zodiaca met Enrico Bruschelli en Abbaidda de Sedini met Salvo Vicino. Mooie overwinning voor Andrea Sanna.

Quarta corsa: Dovizia (Carboni); Diodoro (Piras); Diamante Sauro (Guglielmi); Dispettoso (Zedde). Rincorsa: Luci del Monte Acuto (Bitti)

Dovizia neemt de leiding, gevolgd door Diodoro en Luci del Monte Acuto. Dovizia houdt haar hoofd koel, gevolgd door Diamante Sauro en Diodoro. Er is een mooie inhaalbeweging van Dispettoso met Giuseppe Zedde die de leiding neemt en wint voor Diodoro met Stefano Piras en Dovizia met Giosuè Carboni.

Quinta corsa: Ballatisola (Caria); Coram Lathe (Guglielmi); Charly Brown (Zedde); Borghesia (Pes). Rincorsa: Brughel (Coghe)

Charly Brown neemt de leiding, gevolgd door Ballatisola en Coram Lathe. Charly Brown behoudt de leiding, gevolgd door Ballatisola. Wat volgt is een finish zij aan zij tussen Brughel en Borghesia maar Brughel wint met Andrea Coghe, tweede plaats voor Borghesia met Dino Pes, derde plaats voor Charly Brown met Giuseppe Zedde.

Sesta corsa: Babilonias (Bitti); Aiò de Sedini (Zedde); Angelo Rosso (Farnetani); Akida (Pianetti). Rincorsa: Borreale (Atzeni)

Vanaf de rincorsa neemt Borreale de leiding, gevolgd door Aiò de Sedini en Babilonias. Borreale behoudt de leiding, gevolgd door Babilonias. Angelo Rosso komt sterk van achteren met Niccolò Farnetani die Borreale inhaalt en deze race wint voor Borreale met Giovanni Atzeni en Babilonias met Marco Bitti.