Verslag Monticiano – 1 april 2023

Gisteren werden er op de piste van Monticiano 6 koersen gereden ter voorbereiding van het Palio-jaar. Net als afgelopen dinsdag was ook dit een verplichte afspraak in het Protocollo 2023.

Er werden 6 ritten gereden. Naast een kort verslag kan je onderaan de beelden zien gefilmd door Brontolo. Als er andere beelden komen van Canale3 of SienaTV dan volgen deze zowel in dit bericht als op de pagina over het Protocollo van dit jaar.

Update 4/4: beelden SienaTV toegevoegd

Update 5/4: beelden Canale3 toegevoegd

Prima corsa: Coca (Nieddu); Zirra (Chiavassa); Ardavli (Bitti); Trikke (Betti); Vankook (Carboni); Benitos (Mula). Rincorsa: Tabacco (Putzu)

Uitstekende start van Coca, gevolgd door Zirra. Coca behield ongeveer twee ronden de leiding, waarna Vankook van buitenaf aanviel en Giosuè Carboni de leiding nam in de San Martino. Vankook houdt zijn hoofd erbij en wint uiteindelijk voor Trikke met Rocco Betti en Ardavli met Marco Bitti.

Seconda corsa: Carontes (Lai); Uragano Rosso (Pusceddu); Unidos (Chiavassa); Cuore Sauro (Turco); Cossita (Bitti). Rincorsa: Viso d’Angelo (Piras)

Cossita neemt de leiding, gevolgd door Uragano Rosso. In de tweede ronde is er de inhaalactie van Uragano Rosso die de leiding neemt terwijl Viso d’Angelo sterk van achteren komt. Aan het begin van de derde ronde neemt deze laatste de leiding en wint met Stefano Piras. De tweede plaats is voor Cossita met Marco Bitti, de derde voor Cuore Sauro met Vincenzo Turco.

Terza corsa: Benito Baio (Betti); Canarinu (Mula); Zaminde (Putzu); Teseo da Clodia (Francesconi); Caronte Bello (Nieddu). Rincorsa: Tale e Quale (Carboni)

Veel valse starts, een gecompliceerde mossa dus. Zaminde gaat aan de leiding, gevolgd door Tale e Quale die uit de rincorsa de tweede plek pakt. Zaminde behoudt de leiding, gevolgd door Tale e Quale en door Benito Baio. De posities bleven ongewijzigd met de overwinning van Michel Putzu met Zaminde, de tweede plaats voor Giosuè Carboni met Tale en Quali, derde Rocco Betti met Benito Baio.

Quarta corsa: Urian (Columbu); Corallo Sardo (Lai); Banzay (Chiavassa); Caveau (Putzu); Arestetulesu (Pusceddu). Rincorsa: Vitzichesu (Giannetti).

Arestetetulesu gaat aan de leiding, gevolgd door Vitzichesu (die vanuit de rincorsa een flinke start neemt) en Caveau. Arestetulesu houdt de kopppositie vast terwijl Vitzichesu tevergeefs probeert. De koers eindigt met de overwinning van Arestetulesu met Bighino voor Vitzichesu met Alessio Giannetti; derde plaats voor Banzay die Caveau inhaalde.

Quinta corsa: Bombers (Francesconi); Buran (E. Bruschelli); Zeniata (Fabbri); Capo Monte Santo (Mula); Compilation (Guglielmi). Rincorsa: Astoriux (Bitti)

Uitstekende start van Bombers, gevolgd door Zeniata. Er volgt een mooie strijd om de eerste plaats tussen Zeniata en Bombers. Oo, in de ahtergrond wordt er gevochten om positie in te nemen. Marco Bitti is erg goed met Astoriux die zich via de binnenkant naar de eerste positie werkt. Astoriux behoudt zijn voorsprong en wint deze vijfde koers voor Buran met Bellocchio en Capo Monte Santo met Shardana. Mooie overwinning voor Marco Bitti.

Sesta corsa: Criptha (Mannucci); Symposyum (Columbu); Veranu (Bitti); Bombolo (Puddu); Schietta (Fabbri). Rincorsa: Zio Frac (E. Bruschelli)

Criptha neemt de leiding, gevolgd door Veranu en Zio Frac die vanaf de rincorsa de derde positie inneemt. De posities blijven ongewijzigd tot het einde van de koers. Dan volgt een aanval van buitenaf van Veranu die erin slaagt Criptha voorbij te gaan en deze koers te winnen.; derde plaats is voor Zio Frac met Enrico Bruschelli. Tweede overwinning van de dag voor Marco Bitti.