Verslag Monticiano – 11 april 2023

Gisteren werden er op de piste van Monticiano 6 koersen gereden ter voorbereiding van het Palio-jaar. Net als zaterdag 1 april was ook dit een verplichte afspraak in het Protocollo 2023.

Er werden 6 ritten gereden. Naast een kort verslag kan je onderaan de beelden zien gefilmd door Brontolo. Als er andere beelden komen van Canale3 of SienaTV dan volgen deze zowel in dit bericht als op de pagina over het Protocollo van dit jaar.

Update: de beelden van zowel Canale3 als SienaTV werden toegevoegd.

Prima corsa: Antelios (Chessa); Urian (Columbu); Corallo Sardo (Lai); Akida (Pianetti); Zenios (Chiavassa); Circe da Clodia (Francesconi). Rincorsa: Volpino (Mula)

Antelios neemt de leiding, gevolgd door Zenios en Circe da Clodia. Antelios behoudt de leiding, gevolgd door Zenios die de koppositie probeert aan te vallen. Antelios behoudt de leiding tot de derde ronde wanneer er de beslissende aanval is van Mattia Chiavassa met Zenios die langs buiten passeert en wint voor Antelios en Circe da Clodia. Mooie overwinning voor Mattia Chiavassa.

Seconda corsa: Bobborino (E. Bruschelli); Volcan de Bonorva (Cersosimo); Caente de Campeda (Giannetti); Ares Elce (Guglielmi); Takatursa (Mula); Viso d’Angelo (Piras). Rincorsa: Violenta da Clodia (Murtas)

Ares Elce neemt de leiding, gevolgd door Viso d’Angelo en Takatursa. Ares Elce houdt zijn hoofd erbij, gevolgd door Viso d’Angelo; de anderen nemen meer afstand terwijl Alessio Gianetti achterin van Caente de Campeda valt. Viso d’Angelo probeert een aanval van buitenaf, maar Ares Elce behoudt de eerste positie en wint deze koers voor Viso d’Angelo en Takatursa. Een overtuigend succes van Tamuré.

Terza corsa: Balentia (Francesconi); Anì de Marchesana (Mannucci); Antine Day (Chiavassa); Zenis (Murtas); Symposyum (Columbu); Amarcord de Mores (Pianetti). Rincorsa: Tiepolo (Betti)

Antine Day neemt de leiding, gevolgd door Anì de ​​Marchesana en Zenis. Antine Day behoudt de leiding, gevolgd door Anì de ​​Marchesana terwijl Rocco Betti van Tiepolo valt in de “bocht van San Martino”. Antine Day houdt zijn hoofd koel terwijl de scosso Tiepolo erg sterk van achteren komt, maar Mattia Chiavassa dicht de gaten goed en wint Tiepolo en Anì de ​​Marchesana. Tweede succes van de dag voor Mattia Chiavassa.

Quarta corsa: Zinias (Mula); Abbasantesa (Putzu); Balente Bonorvesu (Caria); Buran (E. Bruschelli); Cassiox (Columbu); Zurigo (Cersosimo). Rincorsa: Ungaros (Murtas)

Prima start voor Abbasantesa en Zinias maar in de San Martino komt Ungaros heel sterk uit de rincorsa en pakt de leiding. Ungaros behoudt de leiding en wint een paar lengtes ten aanzien van de achtervolgers. Ungaros met Sebastiano Murtas wint deze koers met gemak voor Francesco Caria met Balente Bonorvesu en Buran met Enrico Bruschelli.

Quinta corsa: Bolina da Clodia (Arri); Varina (Betti); Zilla (Puddu); Ungaro de Bonorva (Lai); Zeuri (Chiavassa); Vento Fresco (Giannetti). Rincorsa: Reo Confesso (Mannucci)

Prima start van Bolina da Clodia en Vento Fresco maar in de “eerste San Martino” neem Reo Confesso die de rincorsa was de eerste plaats over. Reo Confesso behoudt de leiding, gevolgd door Bolina da Clodia die langs binnen aanvalt maar Reo Confesso met Turbine dicht het gat; Vento Fresco profiteert er vervolgens van met Alessio Giannetti die de eerste positie inneemt en deze koers wint voor Reo Confesso met Elias Mannucci en Ungaro de Bonorva met Gabriele Lai.

Sesta corsa: Carmilla (Caria); Arneaux (Nieddu); Cheremule (A. Sanna); Unamore (Pes); Una Per Tutti (Murtas). Rincorsa: Remorex (Columbu)

Una Per Tutti neemt de leiding, gevolgd door Cheremule en Unamore. Una Per Tutti behoudt de leiding maar Unamore is sterk en neemt de tweede positie over. In de “bocht van San Martino” valt Una Per Tutti aan via de buitenkant en pakt de eerste positie. Unamore met Velluto behoudt de leiding en wint voor Andrea Sanna op Cheremule.