Verslag Monticiano – 5 mei 2023

Gisteren werden er op de piste van Monticiano 7 oefenkoersen gereden ter voorbereiding van het Palio-jaar. Naast een kort verslag kan je onderaan de beelden zien gefilmd door Brontolo. Als er andere beelden komen van Canale3 of SienaTV dan volgen deze zowel in dit bericht als op de pagina over het Protocollo van dit jaar.

Update: beelden Canale3 en SienaTV toegevoegd onderaan

Prima corsa: Cassiox (Columbu); Anda e Bola (Murtas); Baila (Puligheddu); Arneaux (Nieddu); Balentia (Francesconi); Tale e Quale (Fabbri). Rincorsa: Arestetulesu (Piras)

Uitstekende start van Baila en Tale e Quale. Net voor de casato glijdt Tale e Quale uit, waardoor Federico Fabbri en achtervolgende Sebastiano Murtas (Anda en Bola) ten val komen. Baila behoudt behield met Gabriele Puligheddu de eerste positie maar het is de scosso Anda e Bola die na een inhaalrace deze koers wint voor Arestetulesu met Stefano Piras en Arneaux met Salvatore Nieddu.

Seconda corsa: Compilation (Guglielmi); Akida (Pianetti); Bobborino (E. Bruschelli); Balzana (Mula); Vankook (Fabbri); Remorex (Columbu). Rincorsa: Zenis (Lai)

Balzana neemt de leiding, gevolgd door Compilation en Vankook. Balzana behoudt de koppositie voor ongeveer de helft van de race en wordt dan ingehaald door Antonio Mula. Compilation profiteert ervan met Federico Guglielmi. Deze nemen de leiding en winnen de koers voor Vankook met Federico Fabbri en Zenis met Gabriele Lai.

Terza corsa: Carrasegare (Nieddu); Zentiles (Bitti); Criptha (Mannucci); Zirra (Chiavassa); Balente Bonorvesu (Caria); Uragano Rosso (Piras). Rincorsa: Aramis King (Francesconi)

Gecompliceerde mossa met veel valse starten. Criptha neemt de leiding, gevolgd door Zirra die de leiding neemt. Zirra wint met Mattia Chiavassa met een een paar lengtes voorsprong op zijn achtervolgers voor Balente Bonorvesu met Francesco Caria en Uragano Rosso met Stefano Piras.

Quarta corsa: Chiosa Vince (Fabbri); Baaby Doll (Columbu); Zinias (Mula); Violenta da Clodia (Bitti); Bandito Sardo (Bincoletto); Zio Frac (E. Bruschelli). Rincorsa: Abbasantesa (Putzu)

Prima start voor Violenta da Clodia, Zinias en Zio Frac maar Abbasantesa pakt in de eerste bocht de leiding vanuit de rincorsa. Abbasantesa behoudt zijn positie en wordt onder druk gezet door Zio Frac, die vervolgens wordt ingehouden door Bellocchio. Abbasantesa met Michel Putzu behoudt de leiding en wint deze race voor Chiosa Vince met Federico Fabbri en Zio Frac met Enrico Bruschelli.

Quinta corsa: Ardavli (Bitti); Antine Day (Chiavassa); Ares Elce (Guglielmi); Carmilla (Caria); Coca (Nieddu). Rincorsa: Unamore (Pes)

Carmilla, Coca en Antine Day gaan goed van start maar in de eerste bocht is het rincorsa Unamore die de leiding neemt. Unamore (in zijn tweede succes dit jaar in Monticiano) wint een met een paar lengtes voor Ares Elce met Federico Guglielmi en Ardavli met Marco Bitti.

Sesta corsa: Bim Bum Bam (Mula); Superchioma (Columbu); Tiepolo (Mannucci); Elio da Clodia (Lai); Brivido Sardo (Puligheddu); Ungaros (Bitti). Rincorsa: Schietta (Fabbri)

Brivido Sardo neemt de leiding die het ook een groot deel van de koers kan behouden. In de laatste San Martino is er een beslissende inhaalactie van Elio da Clodia met Gabriele Lai die deze race wint voor Tiepolo met Elias Mannucci en Schietta met Federico Fabbri.

Settima corsa: Bryan de Marchesana (Cersosimo); Bombolone (Farnetani); Ardeglina (Nieddu); Veranu (Bitti); Bombolina (Columbu); Carontes (Lai). Rincorsa: Unidos (Chiavassa) Veranu neemt de leiding, gevolgd door Bryan de Marchesana. Veranu wint meteen wat lengtes op zijn achtervolgers terwijl in de San Martino een val te noteren is van Gabriele Lai van Carontes. Veranu met Marco Bitti behoudt de leiding en wint voor Bryan de Marchesana met Alessandro Cersosimo en Unidos met Mattia Chiavassa.