Violenta en Tale e Quale tekenen present op dag twee van de previsite

Gisterenochtend tekende Violenta Da Clodia present. Het paard werd gebracht door eigenaar Massimo Milani die ook Ungaro de Bonorva en Zenis bracht. Deze twee zijn kanshebbers om in het lot van 10 te komen op 13 augustus.

In de ochtend zagen we ook Volpino opnieuw. Dit paard werd in juli gekozen en zou de Palio voor Leocorno rijden. Het blesseerde zich tijdens de mossa en zou uiteindelijk niet deelnemen. Eigenaar Dario Colagè verzekerde de pers dat het paard in orde is voor augustus.

De volgende groep waren de paarden van Federico Guglielmi, een ‘jonge’ fantino die droomt van een debuut op de Piazza del Campo. Hij bracht Zilla en Ares Elce, twee paarden die in de provincie goeie dingen lieten zien.

Ook Tale e Quale was aanwezig op de previsite, in tegenstelling tot juli. Zo zijn de vijf toppers allemaal gecontroleerd op Il Ceppo: Viso d’Angelo, Remorex, Zio Frac, Violenta da Clodia en tot slot Tale e Quale.

Samen met Tale e Quale kwam Schietta, het paard dat in juli een blessure opliep bij Istrice tijdens de Prova Generale.

Tot slot melden we de drie afwezigen van de dag: Bryan de Marchesana, Unico Ozierese en Volcan de Bonorva. Dat wil zeggen dat er op twee dagen 70 paarden aanwezig waren voor de controle.

Naast de vijf toppers waren met Tabacco en Solu Tue Due twee paarden met veel ervaring aanwezig; net als de ‘geblesseerden’ van juli Schieta en Volpino. Ook Reo Confesso, in juli bij Lupa was op het appel.

De keuze is aan de kapiteins! Woensdag op 11 uur zitten deze samen om de batterie van de Prove di Notte te bespreken. Te verwachten is dat enkel paarden die in juli gereden hebben rechtstreeks naar de tratta zullen mogen. Remorex en Tale e Quale zullen zeker de Prove di Notte moeten rijden.