Alle grote namen aanwezig op dag 1 van de previsite

Remorex, Viso D’Angelo en Zio Frac waren alle drie op de afspraak gisteren op Il Ceppo. Vandaag worden Violenta da Clodia en Tale e Quale verwacht.

De eerste drie grote namen waren dus op de afspraak; in tegenstelling tot juli (Remorex). Het lot waaruit gekozen kan worden zal, indien ze medisch in orde zijn, van hogere kwaliteit zijn dan dat van juli. Iets wat de Palio alleen maar goed kan doen én interessanter zal maken.

De twee grote hoofdrolspelers van de Palio van juli openden en sloten de eerste dag van de voorspellingen: Viso D’Angelo werd ’s ochtends door Tittia gebracht en werd als eerste paard getest door de veterinaire commissie. Zio Frac arriveerde bij de laatste groep om 19 uur. Op de middag was Remorex aan de beurt; hij werd als een ster ontvangen door de aanwezigen die een foto deelden op sociale media (als bewijs dat hij er echt was!). Eigenaar Massimo Columbu bracht vandaag drie paarden naar Il Ceppo: Urian, Symposyum en vooral het blonde paard dat al twee keer won op Piazza del Campo: Remorex.

Vandaag werden echter ook nog andere ervaren Palio-paarden gebracht. Zo bracht Francesco Caria Solu Tue Due, die al vijf Palio’s heeft gelopen en die in juli niet beschikbaar was. Elias Mannucci arriveerde met Reo Confesso, die in juli voor Lupa reed. Het was ook de dag van de twee hoofdrolspelers bij de: Tittia arriveerde om 6 uur, Jonatan Bartoletti bracht zijn paarden om 9 uur.

Tussendoor ook heel wat paarden die wel eens zouden kunnen debuteren: Tout Beau, Abbasantesa, Ardavli, Astoriux, Takatursa.

Vijf paarden werden niet gepresenteerd: Coca, Balzana, Angelo Rosso, Capriolo de Bonorva en Sempreavanti.

Vandaag worden op Il Ceppo twee andere grote namen verwacht: Violenta da Clodia (om 6 uur) en Tale en Quali (om 18 uur). Maar het is ook de dag van Tabacco, paard met ervaring (om 9 uur) en van Schietta. Maar ook van Volpino en Rombo de Sedini.

Andere paarden met kwaliteit om te debuteren die vandaag op visite komen zijn: Ares Elce, Zenis, Arestetulesu, Ungaro de Bonorva en Ungaros.