Chiocciola wint de Quarta Prova

Er werd vanmorgen een verandering van fantino verwacht bij Civetta na de val van Bighino gisterenavond. Sebastiano Murtas, detto Grandine zou op Vankook moeten rijden. Vanmorgen, na de evaluatie van de veterinaire commissie, werd het paard van Civetta vrijgesteld van deelname aan de prova na het uitschuiven op de piste gisterenavond. We rijden dus met 9.

Burgemeester De Mossi zei vanmorgen dat Vankook uit voorzorg vrijgesteld was van deelname aan de prova. Hij had besloten om de dierenartsen van de stad naar de stal te sturen. Ze vonden een moment van rust gepast voor het paard. In de loop van de namiddag wordt er opnieuw samengezeten tussen de dierenartsen van de stad en die van Civetta zelf om verdere beoordelingen te bespreken.

De paarden werden in omgekeerde volgorde van gisterenavond binnengeroepen: Chiocciola, Lupa, Pantera, Bruco, Drago, Istrice, Torre, Leocorno, (Civetta) en Valdimontone als rincorsa.

De mossa was sneller dan de laatste dagen, hoewel er ook nu weer wat nervositeit was tussen de touwen. Vooral het paard van Bruco, Urugano Rosso had moeite om zijn plaats te nemen en aan de koord te gaan staan. Op het moment dat Valdimontone binnenkwa bleef Bruco zelfs staan. Pantera, Istrice, Torre en Drago waren het beste weg. Vrij snel maanden ze hun paarden aan te remmen waarna Leocorno de kop overnam.

Andrea Coghe probeerde de eerste San Martino en de eerste Casato in een snel tempo, en liet de leiding vervolgens over aan Chiocciola. Giuseppe Zedde en Zentile reden de derde ronde in een zeer snelle galop en wonnen de vierde ronde.

Slechts twee contrade, Chiocciola en Leocorno, legden de drie ronden af.

1 Giuseppe Zedde detto Gingillo Chiocciola
2 Enrico Bruschelli detto Bellocchio Lupa
3 Elias Mannucci detto Turbine Pantera
4 Stefano Piras detto Scangeo Bruco
5 Giovanni Atzeni detto Tittia Drago
6 Carlo Sanna detto Brigante Istrice
7 Jonatan Bartoletti detto Scompiglio Torre
8 Andrea Coghe detto Tempesta Leocorno
R Antonio Mula Valdimontone