De afspraken tussen kapiteins en veterinaire commissie op een rijtje

Tussen 10 en 12 augustus zullen er vier gelegenheden zijn voor een vergadering tussen de contrade en de administratie bevoegd met de Palio van de stad Siena over de keuze van de paarden die op de Tratta toegelaten zullen zijn. Ook de ontmoeting met mossiere Ambrosione staat vast.

De samenwerking tussen de kapiteins en de stad Siena blijft inzetten op een nauwe dialoog die het feest kan beschermen met het oog op de keuze van paarden voor de Palio van augustus. De veterinaire commissie die bevoegd is voor de screening van de paarden voor de tratta heeft een zeer strakke planning.

Afgelopen dinsdag was er een eerste vergadering gepland naar aanleiding van de lijst met ingescrheven paarden voor de previsite. Hier deden de kapiteins afstand van artikel 37 dat hen toestaat een niet-bindend advies uit te brengen over de zogenaamde “onwelkome” paarden. Ze hebben de lijst dus gelaten zoals hij was en laten alle ingeschreven paarden medisch testen op 6 en 7 augustus.

Een nieuwe vergadering staat gepland op 10 augustus om 11 uur ’s ochtends. Hier zal de lijst met de paarden die de previsite hebben doorstaan voorgesteld worden. Ook hier zullen de kapiteins kunnen ingrijpen en paarden schrappen richting Prove Regolamente.

Er zijn drie geplande afspraken voor zaterdag 12 augustus. Om 17.30 uur is er een ontmoeting tussen kapiteins, burgemeester en mossiere Bartolo Ambrosione. Om 18.00 uur is het de beurt om het protocol rond medische behandeling van de paarden te bespreken: aan de tafel zullen de twee veeartsen van de stad én de veeartsen van de contrade aanschuiven. Om 18.30 zal de technische commissie alle paardendossiers voorleggen aan de kapiteins.