Gianna Nannini in Siena voor de Palio

De Italiaanse zangeres Gianna Nannini is in Siena, waar ze geboren is, om de Palio bij te wonen. Dit werd door de rockster zelf gecommuniceerd via een foto op Instagram waarop ze te zien is in de Via delle Terme, vlakbij de Via S. Caterina.

Als contradaiola van Oca kon Nannini niet anders dan getuige te zijn van de eerste Palio waaraan Oca deelneemt sinds 2018. Met Zio Frac en Brigante zijn ze een van de favorieten om de Palio te winnen.

In 1986 had Nannini een grote hit met Bello e impossibile. Het verzamelalbum Maschi e altri ging in ’87 één miljoen keer over de toonbank. Met het lied I maschi, gezongen met een opvallend rauwe stem, van dat album nam Nannini in 1987 deel aan het Wereldsongfestival. De zangeres kon niet winnen, maar had wel een immense hit, in heel Europa.

In 1990 zong ze samen met Edoardo Bennato het lied Un’estate Italiana dat speciaal werd opgenomen voor het WK voetbal 1990 dat in Italië gehouden werd. De Italianen wonnen de wereldbeker niet maar toen ze dat in 2006 wel deden weerklonk het lied prompt in het Berlijnse stadion.

Haar broer, Alessandro Nannini was een voormalig Formule 1-piloot.