Verslag batterie – tratta Palio 16 agosto 2023

Vanmorgen om 9u15 werden de batterie gereden. Er stonden 5 batterie op het programma. Uiteindelijk werd er ook een Batteria di Recupero gereden. We geven kort verslag met onderaan ook video’s.

1° Batteria: zeer zwaarbevochten batteria met een sterke start van Zenis en Gabriele Lai, gevolgd door Benito Baio en Andrea Sanna, die hen na anderhalve ronde voorbij gaan. In de finale zie we een zij-aan-zij finish waarbij Benito Baio met Andrea Sanna wint voor Antine Day met Mattia Chiavassa.

2° Batteria: uitstekende start van Schietta en Fabbri, maar Buran neemt de leiding met Enrico Bruschelli. Daarachter volgt Viso d’Angelo met Stefano Piras. Corallo Sardo komt opzetten als de andere hun snelheid doen dalen; Alessio Bincoletto neemt de leiding en wint.

3° Batteria: Anda e Bola met Sebastiano Murtas is het snelste weg maarhoudt onmiddellijk in. Zeniata met Federico Fabbri neemt de kop. We zien een mooi duel tussen Varina met Niccolò Francesconi en Vento Fresco met Alessio Giannetti. Vento Fresco wint de batteria.

4° Batteria: mooie start van Chiosa Vince en Federico Fabbri, gevolgd door Tabacco en Michel Putzu. Amarcord de Mores en Alessio Bincoletto nemen echter de leiding. Ze nemen afstand van de anderen en winnen.

5° Batteria: Federico Fabbri met Vankook start het beste, gevolgd door Mattia Chiavassa met Zenios. Alessandro Cersosimo gaat aan de leiding met Unamore die de vijfde batteria wint met achter hem Andrea Sanna en Anì de ​​Marchesana.

6° Batteria: Volgende paarden worden opnieuw gevraagd om te rijden: Tabacco met Michel Putzu, Schietta met Federico Fabbri, Arestetulesu met Valter Pusceddu, Abbasantesa met Stefano Piras, Urian met Massimo Columbu, Zenis met Mattia Chiavassa, Buran met Enrico Bruschelli. We zien een zeer trage batteria: Arestetulesu neemt de leiding met Pusceddu, maar wordt ingehaald door Tabacco met Michel Putzu die afstand neemt van de anderen en wint.