Emanuele Montomoli: “In 2021 zal het erg moeilijk zijn om de twee traditionele Palio’s te rijden”

In de afgelopen dagen werd wetenschapper Emanuele Montomoli, vaccinexpert en CEO van Vismederi, geïnterviewd in het Canale 3 Toscana-programma “Brandano – le voci della Città”. Onder de vele vragen werd hem ook om een ​​mening gevraagd over de uitvoering van de twee Palio’s in 2021.

“In 2021 zie ik het, wat betreft de traditionele Palio’s, heel somber in. De massale vaccinatiecampagne zal in de zomer pas echt starten en zal het dus moeilijk worden om een evenement als de Palio te laten plaatsvinden. Daarenboven zou ik het ongepast vinden om de Palio achter gesloten deuren te organiseren. Het zal dus wat geduld vergen. Tot nu toe werden pandemieën in 5 à 6 jaar onder controle gekregen. Als we het deze keer in twee jaar zouden kunnen doen, zou het een uitstekend resultaat zijn.”

Inzetten op een Palio Straordinario in de maanden september, oktober of november lijkt hem een interessante en haalbare piste. Tot slot verklaarde Montomoli ook dat hij er al bij al niet veel hoop op heeft om in 2021 paarden op de Piazza te zien lopen.

De komende maanden zullen veel duidelijk maken maar ik denk dat ze zich in Siena ook realiseren dat 2021 ook geen ‘normaal’ jaar zal worden.