Lo Zedde

Overzicht

Naam Virginio Zedde
Geboortedatum 01/10/1976
Geboorteplaats Siena
Debuut 16 augustus 2005
Laatste 2 juli 2010
Totaal gereden 6
Totaal gewonnen 0
% overwinningen 0%

Info

Dat Virginio Zedde fantino werd op de Palio is niet echt verwonderlijk. Als zoon van de Sardijnse fantino Antonio Zedde, beter bekend als Valente (winnaar van 2 palio’s) maakte hij zijn debuut in augustus 2005 voor Chiocciola. Ook zijn broer, Guiseppe (Gingillo) rijdt de Palio. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan zijn vader die in 1976 de Palio won voor Chiocciola. Als eerbetoon voor hem krijgt hij van diezelfde wijk zijn naam.

Hij begint zijn carriere op de hippodroom, al komt hij snel in de wereld van de zadelloze koersen terecht. In 1997 mag hij een oefenrit rijden bij Torre. het duurt echter tot 2005 vooraleer hij zijn echte kans krijgt bij Chiocciola. Drie ronden lang is hij de enige die Berio kan volgen. Hij wordt tweede na Torre.

Een jaar later berijdt hij Ellery voor Aquila. Na een vliegende start leidt hij drie ronden lang. Op de meet wordt hij ingehaald door Brio en rivaal Pantera. Ook in augustus rijdt hij een sterke koers voor Valdimontone. Hij maakt in de laatste Casato kennis met de tufo.

In 2007 komt hij weer uit voor Montone. Zijn koers eindigt in de eerste Casato. Pas een jaar later krijgt hij een nieuwe kans, bij Nicchio. Hij wordt verrast bij de start en moet achtervolgen. In de eerste San Martino valt hij.

Een nieuwe kans volgt pas in juli 2010 bij Bruco. Na een slechte start kan hij alsnog vierde worden.

Gereden Palio's

Aantal palio's gereden per wijk

aquila 1 bruco 1 chiocciola 1 civetta 0 drago 0
giraffa 0 istrice 0 leocorno 0 lupa 0 nicchio 1
oca 0 onda 0 pantera 0 selva 0 tartuca 0
torre 0 valdimontone 2
Laatste aanpassing : 26 januari 2017