16 agosto 1903

Verslag

Eerste overwinning van de eeuw voor Oca, met Lella en Angelo Montechiari detto Spanziano die na vijf jaar plots een nieuwe kans kreeg

De beste paarden gaan naar de Bruco en Chiocciola. Om Colombina te berijden, kiest Bruco Pallino, die Testina vervangt die naar Onda gaat. Nicchio probeert Pallino en Gaggia en kiest uiteindelijk voor Scansino. Tijdens de Prova Generale raakt Testina geblesseerd. Hij wil echter niet opgeven en bijt op zijn tanden om de Palio te kunnen rijden.

De mossa is bijzonder chaotisch. Het veroorzaakt zelfs organisatorische problemen want er komen nog steeds mensen de Piazza op als de paarden reeds tussen de touwen staan.

Civetta valt, de canapé wordt uit voorzorg neergelaten. Chiocciola, Oca en Montone vertrekken, maar direct daarna ontploft het kanon. De paarden worden opnieuw tussen de touwen gezet, nadat de carabinieri Pioviscola hadden overtuigd om weer te paard te gaan.

Vanaf de start gaat Oca aan kop, gevolgd door Montone, Drago, Bruco, Chiocciola en Civetta. In San Martino draait Oca met een mooie voorsprong, maar Bruco herwint terrein. Chiocciola en Civetta vechten voor positie drie en vier.

Pallino rijdt geweldig en slaagt erin Spanziano te passeren. De dromen van de brucaioli verdwijnen echter in de laatste Casato waar Colombina ten val komt. Voor Spanziano is het kinderspel om de overwinning naar Oca te brengen.

Vreemd “familie tafereel” tijdens de feesten in Oca waar Lella rondloopt met haar veulen tussen de feestende ocaioli.

oca aquila nicchio istrice chiocciola onda valdimontone drago bruco civetta

Assegnazione

1 Lella Oca
2 sauro del Gracci Aquila
3 morello del Cerpi Nicchio
4 morello del Neri Istrice
5 morello del Beligni Chiocciola
6 morello dell’Inglesi Onda
7 baio del Cambrini Valdimontone
8 baio di Fradiacono Drago
9 Colombina Bruco
10 baio del Sampoli Civetta

Prove

Il Palio

2 luglio 1903 17 aprile 1904