16 agosto 1926

Verslag

Chiocciola wint derde Palio van augustus op rij!

Het is de derde overwinning op rij in de Palio dell’Assunta voor Chiocciola en zijn vrijgevige kapitein Leone Virville de Grolè.

De tratta maakt Oca favoriet met de zeer snelle Giacca die in juli won in een buitengewoon snelle tijd. Chiocciola en Tartuca hebben ook veel hoop. Chiocciola krijgt met Margiacchina het paard dat in juli voor Tartuca reed en Tartuca heeft Fiorello toebedeeld gerekegen. Dit paard won in augustus 1925 voor de gehate rivaal Chiocciola.

Tijdens de prove veranderen alleen Aquila en Chiocciola nooit hun fantino. Torre laat Randellone gaan en vertrouwt op Bubbolo die van Pantera komt. Bij Nicchio vervangt Angelo Rossi Memmo die in Pantera belandt, Porcino rijdt een prova voor de Contrada dei Pispini maar gaat vervolgens naar de Tartuca. Rancani gaat van Pantera over naar Istrice bij de Prova Generale na een blessure van Rombois.

Aquila en Civetta starten aan de leiding, maar worden al snel ingehaald door Oca. Met Picino aan de leiding wil Cispa, die de start moest geven, het tempo van Margiacchina liever niet teveel forceren. Hij heeft immers een akkoord met Oca. Maar in de eerste Casato draait de fantino van Oca slecht en hij belandt op de tufo. Porcino maakt er snel gebruik van en neemt de kop met Fiorello. Cispa, met zijn rivaal voorop en Picino uit de wedstrijd, begint de snelle Margiacchina aan te sporen met zijn zweep.

Aan het begin van de derde ronde lopen ​​de twee rivalen zij aan zij. Na een korte uitwisseling van zweepslagen slaagt Cispa erin de leiding te nemen. Hij houdt dit vol en wint zo zijn zesde en laatste Palio.

De markies de Grolè beloont royaal zijn fantino met een huis met aangrenzend land. Ook de andere contrade en fantini hebben niet te klagen, want de kapitein van Chiocciola schenkt het astronomische bedrag van 118.000 lire voor de partiti die nodig waren voor deze overwinning.

torre lupa tartuca istrice nicchio civetta aquila pantera oca chiocciola

Aangeboden paarden

1 baia dorata del Paolucci 2 saura dell’Andreini
3 Margiacchina 4 Tripoli
5 sauro del Burroni 6 baio del Busisi
7 baia del Serchi 8 saura del Franci
9 baia del Mantovani 10 Fiorello
11 storno del Ricci 12 saura del Mazzocchi
13 baia del Moretti 14 morello del Becciolini
15 Giacca

Batterie

1° Batteria 2° Batteria
1 1 baia dorata del Paolucci 1 4 Tripoli
2 5 sauro del Burroni 2 6 baio del Busisi
3 8 saura del Franci 3 11 storno del Ricci
4 2 saura dell’Andreini 4 7 baia del Serchi
R 12 saura del Mazzocchi R 9 baia del Mantovani
3° Batteria
1 15 Giacca
2 10 Fiorello
3 3 Margiacchina
4 13 baia del Moretti
R 14 morello del Becciolini

Assegnazione

1 1 baia dorata del Paolucci Pantera
2 3 Margiacchina Chiocciola
3 4 Tripoli Lupa
4 6 baio del Busisi Istrice
5 8 saura del Franci Aquila
6 9 baia del Mantovani Torre
7 10 Fiorello Tartuca
8 11 storno del Ricci Civetta
9 13 baia del Moretti Nicchio
10 15 Giacca Oca

Prove

Il Palio

2 luglio 1926 2 luglio 1927