2 luglio 1900

Verslag

Drago wint de eerste Palio van de nieuwe eeuw met Bellino die ook de laatste van de vorige eeuw won

Vanwege een stevige storm wordt de tratta uitgesteld naar de vroege namiddag. De beste paarden gaan naar Bruco en Drago. De prima prova vindt bijna onmiddellijk na de assegnazione plaats. De tweede gaat niet door omwille van het slechte weer.

Weinig veranderingen bij de fantini : in Oca vervangt Bozzetto Picino; Torre en Onda veranderen drie keer van fantino en vertrouwen uiteindelijk op Scansino en Peggio, een oude fantino die zijn debuut maakte in augustus 1876.

In de prova Generale verwondde Sciò zich aan zijn been en kreeg de diagnose om 10 dagen te rusten. De fantino van Civetta verscheen echter wel tussen de touwen, zij het echter in niet al te beste conditie.

Oca, Torre en Drago vertrekken het beste. Bruco wordt verrast en vertrekt bij de laatsten. In de San Martino passeert Drago Oca. Pioviscola van Bruco wint terrein. De eerste ronde eindigt met Drago op kop, gevolgd door Oca en Bruco die echter in de tweede San Martino vallen. Hetzelfde lot trof Civetta wiens fantini, al gehavend na de prova Generale, ernstig gewond raakte aan zijn voet.

Drago en Oca blijven strijden om de eerste overwinning van de twintigste eeuw. De onderlinge confrontatie tussen Bellino en Bozzetto wordt beslecht in het voordeel van de fantino van Drago die Sultana naar de overwinning leidt.

torre bruco chiocciola oca civetta onda leocorno pantera drago istrice

Assegnazione

1 grigio del Falciai Torre
2 baio del Butini Bruco
3 morello del Berni Chiocciola
4 sauro del Mezzedimi Oca
5 sauro del Franci Civetta
6 morello del Brandani Onda
7 sauro del Forni Leocorno
8 morello del Vigni Pantera
9 Sultana Drago
10 morello del Merlotti Istrice

Prove

Il Palio

9 settembre 1900