2 luglio 1931

Verslag

Aquila wint de Palio na vijventwintig jaar wachten, Cittino verlost hen op Lina

Net als in augustus 1906, bij de vorige overwinning van Aquila, is Lupa de grootste uitdager. De Contrada del Casato vertrouwt Lina, lichtgewond, toe aan Cittino, met wie reeds afspraken waren gemaakt in de winter. Lupa krijgt Tordina toegewezen en kiest voor Garibaldi nadat ze eerst Staggino geprobeerd hadden.

Over de prove valt weinig relevants te vertellen. Enkele contrade wisselen van fantino aar eindigen allemaal met hun eerste keuze. De derde prova werd niet gelopen omwille van de regen.

Garibaldi begint aan de Palio in precaire fysische omstandigheden. De fantino van Lupa komt ten val in de entrone en later ook op zeer onhandige wijze tussen de touwen. Dit zorgt voor de nodige verwarring en vertraging.

Wanneer rincorsa Aquila binnenkomt is Garibaldi echter wel het snelste weg. Hij gaat aan kop. In de eerste San Martino neemt Aquila de koppositie over. Het duel tussen Cittino en Garibaldi is spannend. De andere contrade spelen een bijrol, hun paarden zijn niet sterk genoeg voor Lina en Tordina.

De derde Casato is het beslissende keerpunt. Garibaldi staat op het punt de beslissende aanval te lanceren, Tordina is veel frisser dan Lina. Cittino slaagt erin om de fantino van Lupa te pareren. Deze laatste komt rampzalig ten val. Aquila wint. Cittino, de zoon van de grote Cispa steekt voor de eerste en laatste keer zijn zweep omhoog.

istrice aquila bruco nicchio lupa drago giraffa tartuca leocorno pantera

Aangeboden paarden

1 sauro del Pianigiani 2 Zola
3 Ida 4 Gina II
5 Grillo 6 Beppina
7 Vittoria 8 morella del Vannini
9 baio del Tirinnanzi 10 Tordina
11 Tripoli 12 morella del Fregoli
13 Lina 14 grigia del Magnelli
15 Girardengo II 16 Stellina
17 baia del Busisi 18 morello del Tiezzi
19 baio del Beligni

Batterie

Geen informatie beschikbaar

Assegnazione

1 2 Zola Pantera
2 3 Ida Bruco
3 5 Grillo Drago
4 6 Beppina Nicchio
5 7 Vittoria Leocorno
6 10 Tordina Lupa
7 11 Tripoli Giraffa
8 13 Lina Aquila
9 15 Girardengo II Tartuca
10 18 morello del Tiezzi Istrice

Prove

Il Palio

16 agosto 1931 16 agosto 1930