Ricordi di Palio

In Siena is er een groot gevoel van verbondenheid en herinnering in en door de 17 contrade. Het leven van elke Sienees speelt zich af in de contrada. Enerzijds zorgen herinneringen ervoor dat je erbij wil horen, maar anderzijds zorgen ze dat door deze herinneringen vandaag de toekomst voorbereiden.

Personages uit het verleden, karakters die balanceren tussen werkelijkheid en mythe, gebeurtenissen die herinneringen opbrengen aan de waarden die Siena en zijn 17 contrade hoog in het vaandel dragen. Waarden die de oorspronkelijke cultuur van deze buitengewone stad en zijn mensen vormen.

Gebeurtenissen, getuigenissen en alledaagse verhalen worden verzameld om de herinnering aan Siena, de Contrade en de Palio op te waarderen en om emoties los te weken die de passie voor de Contrada levent houdt, maar ook de liefde en respect voor de stad Siena in het algemeen.

Ricordi di Palio bestaat uit een groep mensen die spontaan samengekomen zijn, en die besloten hebben om samen te komen op de meest sympathieke en natuurlijke manier die Sienezen kennen : gaan eten in de Contrada en samen een film kijken over iemand uit de wijk.

Ze zijn verenigd door passie en verbondenheid, die al jaren het gemeenschappelijke erfgoed vormen van de Sienesen, maar die verder gaat dan hun eigen Contrada.

Men wil via hun passie om een ​​dienst bewijzen aan de cultuur van de Contrade, de Palio en Siena. Een spoor nalaten, iets moois doen, misschien buitengewoon, samen, in de geest van het delen van iets dat van ons is, uniek en belangrijk.

Spilfiguur is Michele Fiorini, een verzamelaar die al vele jaren oude afbeeldingen en films van Siena, de Contrade en de Palio onderzoekt en verzamelt. Deze passie heeft een indrukwekkend archief opgeleverd van de geschiedenis van Siena en de Palio. Vele documenten zouden verloren zijn gegaan zonder de zorg en herstel van Michele; veel documenten zouden onbekend gebleven zijn of ontbreken mocht hij zijn energie en tijd niet gestoken hebben in het zoeken in archieven en contacteren van tv-zenders over de hele wereld.

Ricordi di Palio” brengt mensen samen die dezelfde gevoelens delen: mensen met hetzelfde hart voor Siena en haar Contrade.

In de films zien we vreugde, een opwindende herinnering voor de ene, maar tegelijk een nederlaag voor de andere. Verschillende wijken maar dezelfde emoties. En steeds met Siena in het hart.

Gezien we zelf ook deel uitmaken van de groep achter Ricordi di Palio, en daar ook oprecht fier over zijn wijden we een volledige pagina aan Ricordi di Palio. Op deze pagina verzamelen we alle documentaires van Ricordi di Palio. Onderaan kan je ook de vele documentaires vinden die Michele Fiorini remasterde en op YouTube plaatste. Vele kan je al vinden bij de desbetreffende fantino maar Ricordi di Palio verdient meer dan dat ! Een eigen pagina dus.

Niet op YouTube
Laatste aanpassing : 22 maart 2022