16 agosto 1902

Verslag

Tartuca wint de Palio 4 jaar na de vorige overwinning

Zeer onzekere Palio omwille van een zeer evenwichtig lot paarden. Alleen Civetta, Tartuca en Torre wisselen nooit van fantino; bij de andere contrade veel beweging.

Testina gaat van Selva naar Pantera die Pallino aan Giraffa geven; Chiccone vervangt Nello Magnelli in Bruco.

De mossa is bijna perfect, Civetta en Leocorno beginnen aan de leiding en beginnen onmiddellijk zweepslagen uit te delen. Ze worden gevolgd door Lupa, Torre en Tartuca. Picino en Popo hinderen elkaar ook met de zweep. Bruco, met een van de beste paarden, valt na een paar meter. In de San Martino draaien Civetta en Leocorno als eerste, Tartuca als derde omdat ze profiteren van de zweepslagen tussen Torre en Lupa.

In de eerste Casata botsen Civetta en Leocorno, Massimino belandt op de tufo. Scansino speelt daar snel op in en brengt Tartuca aan de leiding. Ondertussen gaat de woedende strijd tussen Torre en Lupa verder. Een beetje verderop gebeurt hetzelfde tussen Pantera en Civetta, waar Testina meedogenloos zweepslagen geeft aan Zaraballe.

Geen problemen meer vooraan waar de baio di Antonio Gracci naar de overwinning wordt geleid. Torre en Lupa blijven furieus zweepslagen uitdelen.

De tartuchini vieren feest door zowel de zojuist gewonnen drappellone als de drappellone die 100 jaar eerder gewonnen werd door Luigi Felloni, detto Biggeri, rond te dragen.

leocorno lupa torre tartuca pantera drago civetta giraffa selva bruco

Assegnazione

1 storno del Mucciarelli Leocorno
2 baio del Neri Lupa
3 storno del Berni Torre
4 baio stella in fronte Tartuca
5 baio del Franci Pantera
6 sauro del Turillazzi Drago
7 morello del Tordini Civetta
8 storno del Fregoli Giraffa
9 baio del Nardi Selva
10 baio del Cambrini Bruco

Prove

Il Palio

2 luglio 1902 28 settembre 1902