16 agosto 1904

Verslag

Selva wint verrassend de Palio

In de derde Palio van 1904 zien we volgende favorieten : Istrice met Ida, Chiocciola met Stornino en Pantera, op jacht naar de cappotto, met Primetta.

Lupa heeft grote moeite om een fantino te vinden. Ze proberen maar liefst 5 fantini in zes prove : Spanziano, Caino, Fulmine, Egisto Rossi en Massimino die uiteindelijk de Palio zal rijden.

Bij Istrice vervangt Scansino Benvenuto, bij Chiocciola neemt Picino de plaats in van Rancani en bij Selva is het Spanziano die Nello Magnelli zonder paard zet. Favoriet Pantera geeft de voorkeur aan Martellino boven Testina, herstellende van een slechte val in de batterie.

De mossa kent een uitstekende uitlijning, Pantera start als eerste, op de voet gevolgd door Istrice en Selva. Zaraballe, bij Tartuca, deel gewelddadige zweepslagen uit aan Picino. Favoriet Chiocciola is snel uitgeschakeld voor de overwinning.

Martellino en Primetta blijven eerste tot de tweede San Martino waar Istrice, Giraffa en Selva passeert. Scansino en Tabarre vechten zij aan zij, Spanziano is vastbesloten om tussen de twee het gat te vinden.

In de derde Casato hinderen Istrice en Giraffa elkaar en draaien te breed richting palchi. Een onverwachte doorgang opent zich voor de Selva.

Spanziano brengt Farfalla in het vrijgelaten gat en behaalt de overwinning voor de Selva ten nadele van de teleurgestelde Istrice en Giraffa.

selva pantera tartuca torre giraffa leocorno lupa aquila istrice chiocciola

Assegnazione

1 Farfalla Selva
2 Primetta Pantera
3 morello di E.Fontani Tartuca
4 baio del Sampoli Torre
5 baio del Bartoli Giraffa
6 baio del Nardi Leocorno
7 baio del Cambrini Lupa
8 morello del Neri Aquila
9 Ida Istrice
10 Stornino Chiocciola

Prove

Il Palio

3 luglio 1904 2 luglio 1905