16 agosto 1905

Verslag

Fulmine brengt de Palio voor het eerst deze eeuw naar Torre

Eerste overwinning van Torre in de nieuwe eeuw nadat de negentiende eeuw prachtig werd afgesloten met de cappotto in 1896.

Bij de prove veranderen alle contrade, behalve Montone en Oca, minstens één keer van fantino. Torre vertrouwt Gobba toe aan de debutant Fulmine, zoon van de bekende Genesio Sampieri, bekend als “Moro“, die de plaats inneemt van Zaraballe.

Drago probeert Antonio Volpi en Sciò, maar kiest uiteindelijk voor de Nello Magnelli. Nicchio zal de Palio rijden met een geblesseerd paard. Martellino vervangt Popo op het laatste moment.

De start zal bepalend zijn voor het duel tussen favorieten Montone en Torre. De anderen zijn figurant.

Na een paar minuten wachten komt Scansinetto op Stornino binnen. Picino, met zijn gebruikelijke vaardigheid, begint als eerste, gevolgd door Torre, Onda en Istrice. In San Martino draait Montone als eerste. Torre consolideert zijn positie door zichzelf te lanceren in de achtervolging.

Het gevecht tussen Picino en Fulmine is aangebroken. De fantino van Montone gebruikt zijn zweep op zijn rivaal en kan hem gedurende twee ronden pareren. Montone blijft aan kop.

Maar in de laatste San Martino slaagt Fulmine erin om zich uit Picino’s greep te bevrijden, Gobba is veel sneller dan het grijze paard van Montone en wint. De vreugde van de mensen uit Salicotto is enorm.

bruco oca onda drago valdimontone nicchio civetta istrice pantera torre

Assegnazione

1 morello del Boscagli Bruco
2 baio del Cambrini Oca
3 sauro del Paoletti Onda
4 baio del Mariottini Drago
5 storno di A.Brandani Valdimontone
6 sauro del Rosi Nicchio
7 morello del Beligni Civetta
8 baio del Bellini Istrice
9 Stornino Pantera
10 Gobba Torre

Prove

Il Palio

2 luglio 1905 2 luglio 1906