16 agosto 1906

Verslag

Aquila wint na 26 jaar opnieuw de Palio

Voor de eerste keer in deze eeuw wordt er met negen gereden nadat het paard van Torre, bereden door Fulmine, zich blesseert tijdens de tweede prova.

De favorieten zijn Lupa en Aquila die hopen op een nieuw succes waar ze sinds 1880 op wachten. Ze rekenen op de snelle Stornino en de trouwe Nappa, een fantino die erg gehecht is aan de Contrada del Casato en zijn kapitein Silvio Griccioli.

Tijdens de prove verandert alleen Aquila niet van fantino, alle andere contrade proberen, twee of meer fantini. Rancani rijdt voor Tartuca, Selva en Leocorno maar vindt geen plaats voor de Palio zelf. Selva test vier fantini en vertrouwt vervolgens op Martellino. Bij Chiocciola vervangt Bozzetto Tabarre, in Giraffa neemt Popo de plaats in van Testina, en bij Lupa is het Zaraballe in plaats van Caino.

Tartuca vertrekt het best, met Bellino die zijn laatste Palio rijdt, gevolgd door Lupa, Chiocciola en Aquila. Er volgt een duel tussen Tartuca en Chiocciola en Bellino en Bozzetto verlaten het toneel. Aquila en Lupa profiteren ervan. De strijd om de overwinning beperkt zich tot deze twee contrade. Aquila neemt tijdens de tweede ronde de leiding. Lupa, rekenend op het beste paard, slaagt er niet meer in te passeren.

Na 26 jaar wachten wint Aquila opnieuw de Palio, de cuffia gaat naar Chiocciola die wachten op een nieuwe triomf sinds 1888.

aquila lupa tartuca selva chiocciola giraffa leocorno onda valdimontone torre

Assegnazione

1 Stornino Aquila
2 baio del Pianigiani Lupa
3 baio del Bonelli Tartuca
4 baio del Betti Selva
5 baio del Betti Chiocciola
6 sauro del Vetturini Giraffa
7 baio del Franci Leocorno
8 storno del Berni Onda
9 sauro del Rossi Valdimontone
10 Ferro Torre

Prove

Il Palio

2 luglio 1906 2 luglio 1907