2 luglio 1905

Verslag

Istrice wint de Palio in de laatste rechte lijn

De beste paarden gaan naar Istrice, Chiocciola en Selva. In Camollia is het Benvenuto die Ida bestijgt. Daarenboven wint hij alle zes prove. In de Selva wint Spansiano de strijd van Nappa die bij de Prova Generale naar Valdimontone gaat.

In Chiocciola, op Stornino, zien we Rancani alle prove rijden, maar dan raakt hij geblesseerd, waardoor hij zijn plaats overlaat aan Bellino. Deze krijgt na vier jaar afwezigheid opnieuw een kans. Bij Torre heeft Popo de voorkeur gekregen boven Zaraballe, Picino gaat van Valdimontone naar Lupa. De drie favorieten starten samen met Lupa en Torre op kop. Giraffa, Civetta en Drago vertrekken pas erg laat.

In de San Martino neemt Chiocciola de leiding, gevolgd door Selva, dan Istrice, Torre, Bruco en Lupa die elkaar zweepslagen geven. Valdimontone valt.

Bellino en Spansiano strijden met de zweep om de overwinning. In derde positie komt Istrice opzetten. Zij passeerden Bruco en Torre. Benvenuto wacht op een gunstige kans. Chiocciola, die Selva achter zich kan houden door zweepslagen uit te delen lijkt de overhand te hebben, maar in het oplopende stuk richting de Casato ontketent Istrice een laatste maar winnende aanval.

Benvenuto spoort Ida aan en glijdt in een opening die vrijgelaten is door Bellino en Spansiano. Istrice zet Chiocciola en Selva een neus en wint. De fantino van Istrice heeft echter geen tijd om feest te vieren. De chiocciolini zetten onmiddellijk een achtervolging in. Benvenuto vindt zijn toevlucht in een hotel en weet via een secundaire uitgang te ontsnappen naar Camollia waar grote feesten op hem wachten.

Selva, verontwaardigd over het op zijn minst verdachte gedrag van Spansiano, besluit de fantino die in augustus van het jaar ervoor won voor hen te verbannen.

giraffa torre selva valdimontone drago chiocciola civetta bruco istrice lupa

Assegnazione

1 baio del Salvadori Giraffa
2 morello di E.Fontani Torre
3 Gobba Selva
4 baio del Butini Valdimontone
5 sauro del Borgogni Drago
6 Stornino Chiocciola
7 baio del Brandani Civetta
8 baio del Mariottini Bruco
9 Ida Istrice
10 morello del Beligni Lupa

Prove

Il Palio

16 agosto 1904 16 agosto 1905