2 luglio 1906

Verslag

Picino wint zijn eerste Palio voor Oca

Ida en Stornino geven goede hoop aan Pantera en Tartuca. In Stalloreggi vervangt Martellino Fulmine, in Castelvecchio arriveert de uit Puglia afkomstige Zaraballe reeds in de eerste prova. In Selva neemt Rancani de plaats in van Caino, bij Civetta neemt debutant Tito Vigni het over van Nello Magnelli. De derde prova wordt niet gereden  vanwege slecht weer.

De start is zeer zwaar bevochten; Lupa, Onda, Leocorno, Nicchio en Oca beginnen aan kop; favorieten Pantera en Tartuca verliezen vanaf het begin hun kansen op een overwinning.

Lupa en Nicchio draaien als eerste in San Martino, Aquila volgt, Leocorno en Onda vallen.

De contrade op kop zetten hun koers verder en beginnen een duel met zweepslagen. Benvenuto, Scansino en Nappa kunnen de terugkeer van Picino, die in de tweede ronde vorm krijgt, niet stoppen.

Oca neemt de leiding stevig in handen. Picino rijdt als een wervelwind op de baia van Ulisse Betti die bekend staat als “Bozzetto“.

De achtervolgers slachten elkaar af met veel zweepslagen. Dit bevordert enkel de duidelijke overwinning van Oca. Picino, die voor het eerst voor Oca rijdt, behaalt de overwinning; het begin van een lange “dictatuur”.

onda nicchio oca pantera leocorno tartuca aquila civetta selva lupa

Assegnazione

1 morello del Beligni Onda
2 baio del Bonelli Nicchio
3 baia marrone del Betti Oca
4 Ida Pantera
5 morello del Tonini Leocorno
6 Stornino Tartuca
7 storno del Vigni Aquila
8 baio del Rossi Civetta
9 sauro del Forconi Selva
10 baio del Ciacci Lupa

Prove

Il Palio

16 agosto 1905 16 agosto 1906