2 luglio 1907

Verslag

Giraffa wint 10 jaar na de cappotto van 1897 opnieuw de Palio

Op de tratta heel wat cavalli da Palio. Ida gaat naar Giraffa, Stella naar Chiocciola, Gobba naar Civetta en Calabresella naar Torre. Aquila komt met hetzelfde duo aan de start als bij hun overwinning in augustus 1906 : Nappa op Stornino.

Veel wissels bij de fantini tijdens de prove : Bruco kiest voor Popo na Fulmine en Nello Magnelli. Deze laatste belandt in Drago in plaats van Scansino die na zeven jaar opnieuw naar Torre gaat. Montone probeert vier fantini en kiest uiteindelijk voor Chiccone. Picino vindt op de laatste moment een plekje bij Istrice.

Favoriet Giraffa start de Palio met een paard dat niet in perfecte fysieke conditie is. De mossa is erg verwarrend vanwege de nervositeit van fantini en paarden. Wanneer rincorsa Aquila binnenkomt is de duisternis al gevallen.

Torre, Istrice en Giraffa komen met een klein voordeel uit de touwen, de groep is eigenlijk nog heel compact.

In de San Martino valt Picino en zien we verschillen tussen de contrade ; Giraffa en Montone komen aan kop en er ontstaat een duel met zweepslagen. Achter hen volgen  Torre, Civetta en Chiocciola maar zij verliezen zienderogen terrein.

De jonge Rancani deelt met grote kracht zweepslagen uit aan Chiccone. Op die manier neemt hij afstand en kan hij Ida naar de overwinning leiden. Een eerste succes voor Giraffa sinds de cappotto van 1897.

valdimontone drago giraffa bruco istrice chiocciola torre aquila nicchio civetta

Assegnazione

1 morello del Felici Valdimontone
2 storno del Mattii Drago
3 Ida Giraffa
4 baio del Betti Bruco
5 morello del Tonini Istrice
6 Stella Chiocciola
7 Calabresella Torre
8 Stornino Aquila
9 baio del Montechiari Nicchio
10 Gobba Civetta

Prove

Il Palio

16 agosto 1906 16 agosto 1907