16 agosto 1935

Verslag

Istrice wint een maand na Lupa de Palio; het begin van een rivaliteit

Istrice reageert onmiddellijk op de overwinning van Lupa in juli. Hoofdrolspeler is opnieuw Ruello die met zijn overwinning de ontluikende rivaliteit tussen de twee contrade aanwakkerd. Samen met Istrice is Giraffa favoriet met Porcino op Folco.

De seconda prova wordt overgeslagen omwille van de regen. We zien veel wisselingen van fantini. Enkel Giraffa, Istrice en Lupa rijden alle prove met dezelfde fantino. Oca laat Meloncino naar Civetta gaan en kiest voor de eerste én laatste keer voor Ganascia. Studente gaat van Onda naar Tartuca, in Leocorno is het debutant Il Biondo die de strijd wint Cucciolo en Smania. Selva rijdt enkel de prima prova met een jonge fantino. Melisenda raakt geblesseerd. Voor de Palio zelf kiezen ze voor Sgonfio die opzijgeschoven werd door Tartuca.

Selva, Giraffa en Leocorno starten het best. Oca is verrast en vertrekt bij de laatsten. Porcino wordt bijgebeend door Sgonfio en Il Biondo die elkaar zweepslagen geven van Fonte Gaia tot in San Martino. Leocorno komt ten val. Istrice neemt de kop over via de binnenkant en Ganascia wordt opgehouden door de zweepslagen van Sgonfio. Achterin zien we Civetta en Tartuca. Giraffa, vrij van obstakels Selva en Leocorno zet de achtervolging in op Istrice.

De tweede ronde begint met Istrice aan de leiding gevolgd door Giraffa, Lupa, Selva en Oca. Na een nieuwe uitwisseling van zweepslagen slaagt Ganascia erin Selva voorbij te gaan. Istrice vergroot zijn voorsprong. In de derde ronde blijven de posities ongewijzigd, Pietrino en Ruello brengen de drappellone naar Camollia na eenentwintig jaar onthouding. Nooit eerder had Istrice zo lang moeten wachten.

Een groot succes ook voor de mangino van Istrice, Mezzedimi, die de plaats innam van kapitein Fabio Sergardi, opgevorderd in de verovering van Afrika. Grote spanningen na de Palio tussen Ganascia en de stal van Oca. De fantino verbreekt definitief de relatie met de Contrada van Fontebranda.

leocorno valdimontone civetta istrice lupa selva giraffa oca tartuca onda

Aangeboden paarden

1 Canalino 2 Tesio
3 Maremma 4 Norma
5 saura rabicana del Fontani 6 Aquilino
7 Rosetta 8 baia ferro del Franchi
9 Folco 10 Ruello
11 Norina 12 grigia del Pescini
13 Melisenda 14 Rondinella
15 Masina 16 Fanfulla

Batterie

1° Batteria 2° Batteria
1 9 Folco 1 13 Melisenda
2 6 Aquilino 2 16 Fanfulla
3 10 Ruello 3 14 Rondinella
4 4 Norma 4 5 saura rabicana del Fontani
5 2 Tesio R 12 grigia del Pescini
R 1 Canalino
3° Batteria
1 15 Masina
2 3 Maremma
3 11 Norina
4 7 Rosetta
5 8 baia ferro del Franchi
R 12 grigia del Pescini

Assegnazione

1 1 Canalino Onda
2 2 Tesio Oca
3 4 Norma Valdimontone
4 6 Aquilino Civetta
5 9 Folco Giraffa
6 10 Ruello Istrice
7 13 Melisenda Selva
8 14 Rondinella Leocorno
9 15 Masina Lupa
10 16 Fanfulla Tartuca

Prove

Il Palio

2 luglio 1936 2 luglio 1935