Overzicht
NaamCorrado Meloni
Geboortedatum21/06/1908
GeboorteplaatsRonciglione
Debuut16 augustus 1932
Laatste16 augustus 1939
Totaal gereden9
Totaal gewonnen2
% overwinningen22%

Info

Corrado Meloni is de zoon van de koning van de Palio uit de eerste helft van de 20ste eeuw : Angelo Meloni detto Picino. Zijn carriere was veel korter dan die van zijn vader. Hij reed 9 maal de Palio (zijn vader 52) en won er twee (zijn vader 13!)

Debuteren doet hij op Onda op de middelmatige Wally. Hij rijdt een meer dan degelijke koers en kan rekenen op nieuwe kansen. In 1933 rijdt hij voor Istrice.

1934 is zijn jaar : in juli wint hij voor Civetta op de sterke Ruello (winnaar van 5 palio’s). In augustus rijdt hij voor Oca op Wally. Oca is dé wijk van zijn vader voor wie deze maar liefst 4x won. Oca zit in die tijd mee in de T.O.N.O., een geheime alliantie tussen Tartuca, Oca, Nicchio en Onda met de bedoeling alle palio’s onder elkaar te verdelen. Wat goed lukt tot dan toe. Enkel Oca en Nicchio rijden mee en na een evaluatie van de gelootte paarden komen ze overeen dat Oca moet winnen. Gaandeweg de prove blijkt Nicchio over een sterker paard te beschikken dan initieel gedacht. Afspraken zijn afspraken en Oca wint (omdat Nicchio zich duidelijk moest inhouden tijdens de koers). De nicchiaioli zijn echter zo boos op hun kapitein en fantino dat er een volksopstand uitbreekt. Men verbreekt de alliantie (T.O.N.O.) en men start een officiële vijandschap met Oca die nog tientallen jaren zal voortduren.

De persoonlijke cappotto van Meloncino geeft hem in elk geval meer aanzien. De jaren erna rijdt hij tot 1939 nog 5 koersen, zonder overwinning echter. De Tweede wereldoorlog gooit echter roet in het eten. Na 5 jaar afwezigheid besluit hij om zich niet meer aan te dienen en stopt hij als fantino.


Beelden